Sun Contracting Novice – Januar 2024

Suncontracting Blog 01-2024

Sun Contracting zaključi leto 2023 s priključitvijo 8 megavatov na omrežje

Skupina Sun Contracting je decembra na različnih lokacijah na omrežje priključila fotovoltaične zmogljivosti v skupni moči približno 8 megavatov, s čimer je zaokrožila že tako zelo uspešno in razgibano leto 2023. Fotovoltaični sistemi z močjo med 99 in 749 kilovatov so sestavljeni iz skupno več kot 24.700 fotovoltaičnih modulov. V naslednjih blog zapisih vam želimo podrobneje predstaviti posamezne projekte – tukaj pa imamo za vas tudi izsek iz trenutnih slik.

Fotovoltaicni moduli
Fotovoltaicni moduli1
Fotovoltaicni moduli2
Fotovoltaicni moduli3

6. FAZA – Tehnično in komercialno vodenje

Projektna faza 6 je tista faza, v kateri fotovoltaični sistem že deluje in dobavlja električno energijo. V prihodnost usmerjeno načrtovanje in brezhibna projektna dokumentacija v predhodnih fazah zagotavljata, da se lahko vsa vzdrževalna in servisna dela izvedejo hitro in enostavno. V tem času deluje tudi sistem daljinskega nadzora za nekomplicirano spremljanje. S tem je mogoče vir napake locirati pred začetkom vzdrževanja in ga za brezhibno delovanje tudi učinkovito odpraviti.

Finale: Sun Contracting v Korytnici tik pred priključitvijo na omrežje

Tudi sam sneg in ekstremno nizke temperature ne morejo ustaviti vodij projektov v poljski podružnici podjetja Sun Contracting: ne glede na to, da so fotovoltaični moduli kot tudi tla pod njimi prekrita s snegom in ledom, je to gradbišče uspešno zaključeno. Projekt z močjo 0,9 MW, ki se izvaja v Korytnici, prvi od štirih poljskih projektov, zdaj čaka le še na sprejem operaterja omrežja in s tem na začetek proizvodnje električne energije. Mi smo navdušeni in seveda bomo še naprej z vami delili nadaljne informacije!

Za vas imamo tudi nove slike gradbišč Bialy Zdroj in Bren, na katerih potekajo zaključna dela:

Korytnica

5. FAZA – Zagon

V peti fazi projekta je fotovoltaični sistem pripravljen za končno priključitev na omrežje. Po opravljenem tehničnem pregledu in strokovni potrditvi sistema se zaključi projektna dokumentacija. Vse podrobnosti, ki se nahajajo v tej dokumentaciji so namenjene olajšanju prihodnjih vzdrževalnih in servisnih del.
Na tej točki se o popolnoma nameščenem fotovoltaičnem sistemu obvesti tudi pristojne organe.
Nato se čaka na priključitev na omrežje.

Slovesnost ob polaganju temeljev: še trije fotovoltaični projekti na Poljskem tik pred začetkom gradnje

Medtem ko so se na prvih štirih projektih, ki jih je skupina Sun Contracting začela izvajati na Poljskem leta 2023, že začela zaključna dela in so tik pred priključitvijo na omrežje, se stvari že premikajo naprej. V začetku februarja se pričnejo gradbena dela za skupno 1,66 MWp v mestu Dzialoszyn (na pol poti med Varšavo in Krakovom) in 1,47 MWp v Borzytuchomu (občina na severu Poljske).

Takoj, ko bo na novih gradbiščih kaj za videti, bomo z veseljem z vami delili več informacij!


3. FAZA – Načrtovanje in postavitev gradbišča

V tretji fazi projekta načrtovanje dobi območju prilagojeno konkretno obliko, vloga o gradnji se predloži pristojnemu organu. Ta faza je običajno kratka, saj je postavitev gradbišča rutinski in standardizirani postopek. Organizirana je gradbena mehanizacija in do potankosti izdelano načrtovanje fotovoltaičnega sistema. V tej fazi se naročajo tudi komponente – idealna kombinacija modulov in inverterjev zagotavlja najboljši možni izkoristek sistema. V tej fazi načrtovanja so še vedno potrebna posamezna strokovna mnenja – praviloma pa so različna vprašanja v zvezi s pristojnostmi zaključena že ob koncu druge faze.

IZVLEČEK IZ REFERENC

Kranichfeld (DE)

Skupna moč  
148,96 kWp

Moduli
392 kosov

Letni donos
140.828,27 kWh

Kranichfeld

Krackow (DE)

Skupna moč
232,36 kWp

Moduli
628 kosov

Letni donos
220.948,80 kWh

Schnega (DE)

Skupna moč
299,33 kWp

Moduli
810 kosov

Letni donos
273.186,52 kWh

Schnega

VAS ZANIMA VEČ?

Vas zanima več o naložbah in investiranju?  
Prijavite se na naše e-novice, kjer delimo nasvete o alternativnih naložbah v sončno energijo ali nam pošljite povpraševanje!

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite biti obveščeni o najnovejših alternativnih naložbah? Prijavite se na naše e-novice in vsak ostanite na tekočem z donosnimi načini naložb!

SPLETNO MESTO UPORABLJA PIŠKOTKE ZA ZAGOTOVITEV NAJBOLJŠE IZKUŠNJE NA NAŠI SPLETNI STRANI.