Sun Contracting Novice – April 2024

Suncontracting Blog 04-2024

Novosti iz gradbišča v naselju Borzytuchom

S ponosom sporočamo: tudi peti poljski fotovoltaični projekt je že v izgradnji! V naselju Borzytuchom v Pomeranskem na severu Poljske se gradi še ena velika fotovoltaična elektrarna. Ko bo ta zemeljski solarni sistem z močjo 1,47 MW dokončno zgrajen, bo sestavljen iz več kot 2.200 fotonapetostnih modulov in bo v omrežje dobavljal električno energijo za približno 210 gospodinjstev. Z veseljem vas bomo obveščali o načrtovani priključitvi na omrežje v bližnji prihodnosti in s tem o začetku proizvodnje električne energije.

Medtem vam rade volje pokažemo tudi najnovejše fotografije z gradbišča:

Borzytuchom
Borzytuchom1
Borzytuchom2

IZVLEČEK IZ REFERENC

Bialy Zdroj (PL)

Skupna moč  
900 kWp

Moduli
1.385 kosov

Letni donos
900.000 kWh

Górki Borze (PL)

Skupna moč
750 kWp

Moduli
1.363 kosov

Letni donos
827.000 kWh

Bayreuth (DE)

Skupna moč
162,25 kWp

Moduli
590 kosov

Letni donos
165.171 kWh

Bayreuth

DOBRO JE VEDETI


Kaj dejansko zmanjša donos PV-sistema do te mere, da je smiselno vanj posegati?

Vsako leto nas svizec pozdravi: pomlad je ponovno tu, vse cveti in povsod v zraku je cvetni prah, cvetni listi in saharski pesek. O čiščenju fotonapetostnih modulov in o nevarnostih, ki jih prinaša samostojno čiščenje smo vas že večkrat seznanili. V večini primerov je napor, ki je potreben za čiščenje, nesorazmeren z zmanjšanjem donosa zaradi umazanije.

Kateri dejavniki resnično vidno vplivajo na donosnost sistema? Obstajajo tri pomembne stvari, ki lahko privedejo do zmanjšanja donosa, tudi na dolgi rok: usmerjenost, senčenje in vreme. Resni ponudniki fotovoltaike upoštevajo prva dva dejavnika že v okviru načrtovanja sistema – sistem je namreč še vedno mogoče idealno načrtovati s pravilno poravnavo modulov ali z upoštevanjem morebitnega senčenja. Le na tretjo točko ni mogoče vplivati niti z največjo možno skrbnostjo pri načrtovanju. Vendar tudi v deževnem vremenu ali megli velja: razpršeno sevanje zadostuje za proizvodnjo električne energije!

VAS ZANIMA VEČ?

Vas zanima več o naložbah in investiranju?  
Prijavite se na naše e-novice, kjer delimo nasvete o alternativnih naložbah v sončno energijo ali nam pošljite povpraševanje!

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite biti obveščeni o najnovejših alternativnih naložbah? Prijavite se na naše e-novice in vsak ostanite na tekočem z donosnimi načini naložb!

SPLETNO MESTO UPORABLJA PIŠKOTKE ZA ZAGOTOVITEV NAJBOLJŠE IZKUŠNJE NA NAŠI SPLETNI STRANI.